Kapitel 10, Découverte en images: Martine har fået til opgave i skolen at lave en præsentation af Senegal. Vi følger hendes arbejde, og i dette kapitel fortæller hun Martin, hvilket land hun har valgt, hvor det ligger, og hvad der er typisk for landskabet. I kapitlet indgår også fire musikvideoer, der giver eleverne et visuelt indtryk af nogle ret forskellige fransktalende lande.

Kapitel 11, Carte d’identité: Martine har arbejdet videre med sin præsentation og kan nu fortælle nogle konkrete fakta om Senegal, men også lidt om seværdigheder, mad og kendte personer. Undervejs inddrages tilsvarende informationer om Frankrig.

Kapitel 12, Un jeune Sénégalais: Thierno er en ung senegalesisk dreng, der præsenterer sin hverdag i et brev rettet til eleverne. Teksten beskriver nogle afrikanske levevilkår, som de danske elever formentlig vil opleve som anderledes end deres egne. Teksten har således både til formål at uddybe eleverne kendskab til Senegal og at invitere dem til en sammenligning og refleksion over forskellige levevilkår.

Projet 4 findes i Cahier 4, Mon pays francophone: Eleverne skal lave en præsentation af et fransktalende land, som de forhåbentlig allerede har valgt i forbindelse med kapitel 10. I så fald er de godt forberedt og har måske nu overskud til at udbygge dette fundament med flere oplysninger, links, lyd, illustrationer eller andet.